Si tu poti spune: iarta-ma!

512 0

Desi postul inseamna pocainta, concesie si iertare,se mai intampla sa ne rezumam doar la privatiuni alimentare. Ne spovedim si ne impartasim, iertam, dar unele dintre noi nu consideram necesar sa ne cerem si iertare! De ce oare e atat de greu sa recunoastem ca am gresit?

Un simplu „iarta-ma” inseamna uneori atat de mult nu doar pentru sufletul nostru, ci si pentru cel caruia i-am gresit. Doar cu un simplu cuvant putem aduce armonia in jurul nostru si lumea va fi mai buna! Nu ezita sa ingropi securea animozitatii, exista o vorba buna si o pilda pentru fi ecare…

Impaca-te cu soacra!

E bine sa nu intri in gura ei, dar daca ai facut-o e bine sa faci tu primul pas spre impacare, cere-i iertare si insoteste mica pocainta si de un mic cadou, de exemplu un pachet de cafea aromata sau decofeinizata daca sufera cu tensiunea… Va aprecia gestul si te va privi cu alti ochi, iar sotul tau va fi si el fericit ca a iesit dintre „ciocan si nicovala”.

Ce daca e cicalitoare?! Ai grija doar sa nu ajungi si tu la fel, spune-i „iarta- ma” si o va face din tot sufletul, doar esti copilul ei, nu?!

Impaca-te cu copilul!

Daca ai gresit fata de el, nu ezita sa-i ceri iertare, in acest fel va capata incredere in el si va intelege mai usor ca greselile trebuie asumate indiferent daca esti copil sau parinte.

Impaca-te cu sotul preocupat!

Cere-i iertare pentru ca nu te-ai gandit ca si el poate avea probleme. Reprosurile re pe tate nu indreapta lucrurile intr-o casnicie, ci adancesc pra pastia. Ini tiativa ta il va pune pe ganduri.

Impaca-te cu colega carcotasa!

Intr-o cearta, intotdeauna vina e de ambele parti, intr-o mai mare sau mai micamasura. Oricare ar fi samanta galcevei, armonia trebuie restabilita, chiar nu-i greu sa rostesti cuvintele magice „iarta-ma”!

In this article

Join the Conversation