Siguranta copiilor in apa

633 0

Inot Club Energy

Organizeaza cursuri de initiere si perfectionare pentru copii cu varste cuprinse intre 4 si 17 ani la stadionul de Atletism Tineretului, Bulevard Kisseleff, Sector 1 sau Complexul Sportiv „Lia Manoliu”, Bulevard Basarabiei, Sector 2.

Program: miercurea

  • 13:00-14:30 (copiii intre 6 – 9 ani)
  • 14:30-16:00 (copiii intre 10-12 ani)
  • 16:30-18:00 (copiii intre 13-18 ani)

Tarif: 320RON / an scolar
Contact: Prof. Tiberiu AGOSTON
Tel: 031 80 44 144
E-mail: [email protected]

Micii campioni

Organizeaza metode de ingrijire si tratament pentru nou-nascuti si copii mici (0-6 luni), activitati acvatice pentru copiii cu varste intre 6 luni si 5 ani si cursuri de initiere inot pentru varsta de 5-7 ani.

Contact: Georgeta Sultana
Adresa: Strada Strabuna nr. 26, sector 1, Bucuresti
Tel./Fax: 021/6687697
E-mail: [email protected], [email protected]

Aqua Team

Organizeaza cursuri de initiere inot pentru copii la bazinul olimpic „Lia Manoliu” si la bazinul clubului ” MiraMar”, din Bucuresti.

Contact: Catalin Becheru
Tel: 0741.903.888

Mami.ro iti vine in ajutor cu cateva sfaturi pentru balaceli fara probleme.

* Pe plaja, copilul trebuie sa fie mereu supravegheat, deoarece se poate pierde foarte usor in multime. Fii cu ochii pe micut cand este in apropierea apei, chiar daca este prezent si un salvamar.

* Chiar daca micutul stie sa inoate, nu-l lasa sa se scufunde decat daca apa este adanca de un metru si jumatate si daca este prezent si un adult.

* Daca ai casa piscina, aceasta ar trebui sa fie ingradita pe toate cele patru parti. Gardul ar trebui sa fie de cel putin 1,50 m inaltime si sa aiba o incuietoare sigura la poarta. Astfel vei fi sigura ca prichindelul curios nu va ajunge in preajma piscinei.

* Nu te baza baza pe alarmele din piscina, deoarece acestea pornesc de-abia atunci cand copilul este in piscina, iar uneori poate fi prea tarziu. Un mai bun sistem de atentionare ar fi o alarma pusa la poarta piscinei.

Lectiile de inot

Contrar aparentelor, lectiile de inot la o varsta frageda (bebelusi, copiii pana la 3 ani si prescolari) nu ii apara pe micuti de incul in cada, in piscine, bazine, lacuri sau rauri.

De obicei, copiii pana la 5 ani nu au destula putere si coordonare in miscari, chiar si cu lectii de specialitate, pentru a sta la suprafata sau a inota suficient incat sa nu mai fie in pericol. Lectiile de inot timpotriva pot chiar mari riscul de inec pentru ca le dau parintilor si copiilor un sentiment fals de siguranta in apa.

In this article

Join the Conversation