Simptome şi sfaturile specialistului pentru a trata alergiile de primăvară

530 0

Prof. dr. Bradu Iamandesc, medic primar alergolog, a prezentat, pentru RomaniaTV.net, ce înseamnă aceste alergii la polen şi cum putem să le tratăm.

Alergia este o reacţie a organismului care îşi exercită proprietăţile imunităţii, de protecţie, creând o reacţie de inflamaţie, la nivelul ţesuturilor cu bariere (precum pielea şi mucoasele) contra unor substanţe care nu sunt tolerate.

"Alergia este un exces de zel al imunităţii. Imunitatea nu se exercită aşa cum este la omul normal împotriva unor duşmani cum ar fi virusurile, bacteriile, ciupercile şi celulele tumorale, ci se exercită şi asupra unor substanţe inocente, care practic nu deranjează pe nimeni în afară de aceşti bolnavi alergici", a declarat, pentru RomaniaTV.net, prof. dr. Bradu Iamandesc, medic primar alergolog.

Cea mai mare parte a populaţiei suferă de alergiile la polen care afectează căile respiratorii şi mucoasa oculară: "Când vorbim de alergiile de primăvară avem în vedere un grup de simptome, cauzate de polenuri, care afectează de regulă mucoasele şi mai ales mucoasa nazală şi oculară, cauzând aşa numitele rinoconjuctivite, dar şi mucoasa bronhiilor, cauzând crize de astm".

Descoperă cum să tratezi alergiile de primăvară pe RomâniaTV.net

 

In this article

Join the Conversation