Singur acasa

499 0

Insa, inainte de a face acest pas, intreaba-l cat se poate de serios daca vrea sa stea singur si daca crede ca se va descurca. Daca raspunsul lui este „NU”, atunci afla motivele, incearca sa-i spulberi temerile si, daca tot nu e prea entuziast, amana putin experienta.

Daca doreste sa stea singur, trebuie sa te asiguri de cateva lucruri:

  1. Camerele cu risc, adica bucataria, baia, garajul, magazia, debaraua cu sculele tatei, ar trebui incuiate, pentru ca micutul sa nu fie manat de curiozitatea de a cerceta aragazul, fierastraul sau masina de ras.
  2. Asigura-te ca nu are acces la balcon sau fereastra.
  3. Asigura-te ca a inteles ca nu are voie sa deschida usa nimanui, nici macar tie sau taticului, pentru ca voi aveti cheie.
  4. Jucariile preferate, dar si cele pe care si le-ar dori numai pentru ca sunt de negasit, vor fi puse cat mai la indemana.
  5. Lasa-i mancare, suc sau ceai, intr-un loc accesibil, de unde sa stie cum sa le ia.
  6. Lasa-i o lista cu numerele voastre de telefon, la care va poate suna oricand. Asigura-te ca stie sa formeze corect numarul! Explica-i cand trebuie apelat numarul de urgenta 112 si asigura-te ca a inteles.
  7. Lasa-i televizorul blocat pe canalul de desene animate preferat, dar in asa fel programat incat sa se deschida si inchida la anumite ore.
  8. Ideal este sa ai o vecina de incredere, careia copilul i-ar putea telefona daca se sperie de ceva sau are nevoie urgenta de ceva ce nu isi poate procura singur.

In this article

Join the Conversation