Slabeste cu dovleac

419 0

Datorita virtutilor curative, este un aliment ideal pentru sanatatea organismului, dar si pentru cura de slabit, pierzi kilograme fara sa aduci prejudicii nutritive organismului. Fiind bogat in vitaminele A, B, C si magneziu, dovleacul este totodata un suport ideal pentru par si unghii, primele traumatizate in orice dietahipocalorica.

Fibrele, prezente si ele in cantitate mare, grabesc tranzitul intestinal, caloriile absorbindu-se mai putin.Dovleacul poate fi consumat ca atare, copt sau gatit (celebrele placinte sau prajituri nu sunt indicate in dieta!).

Dimineata

Obligatoriu, bautura "dovleceasca", doua felii de paine si, la alegere, sunca (doua felii)/un ou/un iaurt. Nu trebuie sa renunti la micul viciu de dimineata, poti bea o cafea sau o cana cu ceai negru cu un cub de zahar, singurul dulce acceptat in aceasta dieta!

Pranz

Supa de legume, dovleac fiert cu carne de vaca ori pui sau carne cu legume ori mamaliga cu branza de vaci si un ou. Varianta cu dovleac se va consuma de cel putin trei ori pe saptamana.

Cina

200 g branza de vaci/salata de legume/salata de fructe/iaurt sau o cana cu lapte si biscuiti dietetici (cel mult 3 biscuiti).

Gustare

Dovleac copt, fara zahar!/un fruct/un iaurt/o cana cu seminte de dovleac, neprajite.

 

In this article

Join the Conversation