Sporturi recomandate pentru 0-6 ani

847 0

Nu stii cu ce sa incepi pregatirea „campionului” abia scapat de pampersi?

Noi iti oferim cateva sugestii, in functie de varsta piciului tau:

0-2 ani

In aceasta perioada, bebelusul are nevoie doar de ingrijire atenta. Dezvoltarea miscarilor copilului se produce incet – in primele luni nu este capabil de miscari independente. Precizia miscarilor apare spre 3-4 luni cand copilul poate apuca jucariile. Mai tarziu, incepe sa se intoarca de pe spate pe burta (6 luni), se taraste, merge de-a busilea, sta in picioare si face primii pasi…

Pana la doi ani se recomanda masajul, miscarile in baie si dupa baie, stimularea micutului sa apuce jucarii sa se catere, sa mearga, ajutat de cineva, pentru ca miscarile nu sunt coordonate. Chiar daca vi se pare putin, pentru varsta la care ne referim conteaza enorm.

Este varsta la care copilul incepe sa alerge. Dezvoltarea miscarilor se perfectioneaza continuu. Miscarile sunt coordonate (se catara pe scaunel, pe lada), apare mobilitatea articulatiilor si se face simtita forta muschilor. Micutul devine suplu, indemanatic si curajos. Se recomanda tricicleta, inot (sub supraveghere atenta), dans, patinaj pe gheata.

4-5 ani

In jurul acestei varste copilul tau este pregatit sa participe la jocuri organizate sau la exercitii mai complexe. Tine minte! Scopul trebuie sa fie miscarea si distractia, nu disciplina sau competitia. Se recomanda: inot, patinaj, schi, gimnastica artistica si ritmica, mers pe tricicleta.

E varsta initierii in sportul organizat. Antrenamentul de initiere in cluburi si scolile sportive poate sa inceapa. Aptitudinile si o buna dezvoltare fizica sunt pasaportul micutului catre sportul de performanta. Se recomanda: inot, dans sportiv, gimnastica, schi, fotbal, tenis.

Greselile parintilor!

Multi parinti isi obliga copiii sa faca un anumit sport, indiferent de preferintele „impricinatului”. Acest lucru are de multe ori efect contrar: copiii capata o atitudine negativa fata de sport si de miscare.

In this article

Join the Conversation