Stă să plouă cu chiftele 2

531 0

Acţiunea din Stă să plouă cu chiftele 2/ Cloudy with a Chance of Meatballs 2 începe exact de unde se termină primul film: Flint Lockwood îşi distruge propria invenţie – o maşinărie capabilă să transforme apa în mâncare. 

Pentru a aduce pe marele ecran Stă să plouă cu chiftele 2, regizorii Cameron şi Pearn au făcut apel la acceaşi echipă cu care lucraseră la primul film: scenograful Justin K. Thompson, supervizorul efectelor de animaţie Peter Nash şi supervizorul efectelor speciale Peter G. Travers. Aceştia au trebuit să imagineze şi să realizeze decoruri suplimentare, pentru locurile care nu apar în primul film sau care şi-au schimbat aspectul, cum ar fi insula, populată acum de anim-alimente.

După spusele lui Thompson, cei doi regizori ştiau foarte bine ce-şi doresc pentru noul look al insulei. “Nu vroiau ca aceasta să arate ca o junglă, ci să fie un loc absolut diferit de tot ceea ce există în realitate. De aceea, Cody şi Kris ne-au cerut să folosim ca sursă de inspiraţie mâncare adevărată. Prin urmare, împreună cu regizorul artistic Dave Bleich am început să secţionăm fructe şi legume şi să studiem alcătuirea internă a acestora. De aici au rezultat formele, structurile şi paleta coloristică pe care le-am utilizat în realizarea decorurilor. Ulterior, am filmat câteva imagini într-o grădină de zarzavat şi am constatat un lucru uimitor – că legumele sunt acoperite cu un soi de puf fin, care transpus apoi în 3D dădea un efect spectaculos.”, explică el.


Fiecare zonă a insulei are o temă proprie. 
Astfel, există secţiunea mic dejun – în care găsim clătite şi omletă – zona de mâncare mexicană, cea de friptură cu cartofi şi, bineînţeles, desertul, muntele de zahăr candel. Acestea sunt populate de creaturi hibride cu nume hilar: creveto-panzei (cimpanzei cu cleşti şi coadă de crevete), struţo-banane, cantilope (antilope cu corp de cantalup), taco-croco, ţânţaro-toast, flami-mango, oi-sushi şi multe altele. “Când am creat aceste anim-alimente, am încercat să păstrăm cât mai multe din caracteristicile definitorii ale fiecărei categorii şi să le dăm un nume uşor de ghicit pentru cei mici, care le pot astfel recunoaşte pe marele ecran.”, explică scenograful Justin K. Thompson.

Pentru Travers şi echipa sa, cea mai dificilă filmare a fost aceea a momentului în care Flint descoperă anim-alimentele pe insulă. “Sunt toate acolo, bălăcindu-se în apă, iar această "apă" trebuia simulată, cu toate valurile ei, ceea ce n-a fost prea simplu.”, îşi aminteşte el. “Această scenă n-ar fi fost posibilă în urmă cu zece ani, ea se datorează dezvoltării tehnicii de generare de imagini pe computer.”

Stă să plouă cu chiftele 2 are premiera în cinematografe pe data de 25 octombrie!

Trailer oficial: Stă să plouă cu chiftele 2/ Cloudy with a Chance of Meatballs 2

 

 

In this article

Join the Conversation