Stii sa tii bebelusul in brate?

16190 0

Iata cum trebuie sa-l tii in brate „ca la carte”.

Hai la mama, puisor…

Pentru a-ti linisti bebelusul, strange-l la piept, tinandu-i cu mana stanga funduletul, iar cu cea dreapta, capul si ceafa.

Noi doi si-o lume-ntreaga…

Asezi bebelusul cu pieptul pe umarul tau, in timp ce cu un brat trecut pe sub axila ii sprijini spatele, iar cu celalalt brat ii sustii funduletul.

Pozitie ideala pentru a potoli tipetele bebelusului, daca ii pui un brat intre picioruse sustinandu-i burtica, in timp ce cu celalalt, trecut pe sub axila, ii sustii soldul; este o pozitie pe care este bine sa o practici intre mese, la o distanta apreciabila de ultimul alaptat sau biberon.

Fata-n fata …

Bebelusului ii place sa se uite fix in ochii mamei, tinandu-si piciorusele sprijinite de ea ca pe niste resorturi. Pentru a-l ajuta, prinde-l de axile cu ambele maini, cu degetul tau mare orientat in fata, iar celelalte degete in spate si tinandu-l la 45° fata de corpul tau.

Ca un rege pe tron…

Tii bebelusul in pozitie sezand, cu spatele lipit de pieptul tau. Ii cuprinzi in palmele tale pumnisorii, iar genunchii tai sunt cel mai confortabil fotoliu pentru el!

Ochi in ochi cu micutul tau, in pozitie de leganat. Capul i-l fixezi pe bratul tau, in timp ce ii treci celalalt brat printre picioare si ii sustii talia.

Hopa sus, hopa jos…

Tine-ti bebelusul cu spatele sprijinit de pieptul tau si prinde-i pieptul cu o mana fixata intr-o axila, in timp ce cu cealalta il sustii intre picioare, pana la talie; poti sa-l ridici si sa-l cobori sus, jos…

Puiul de cangur…

Portbebeul este excelent atunci cand vrei sa-l duci la plimbare sau, pur si simplu, sa-l ajuti sa descopere lumea din jur; pana la 6 luni este foarte buna pozitia cu burtica sprijinita de pieptul tau, tinandu-i capul cu o mana, iar funduletul cu cealalta; dupa 6 luni, poti sa-l tii intors cu spatele la tine, sustinandu-l cu o mana peste piept, iar cealalta asezata sub fundulet.

In this article

Join the Conversation