Sucuri pentru copii facute in casa

8256 0

 De cand incepi diversificarea, sucurile de fructe si legume incep sa se introduca, cu lingurita, in alimentatia lui bebe. Totusi, invata-l sa bea apa de sete, iar sucurile pastreaza-le pentru situatii de necesitate.

Sugestii de sucuri pentru copii facute in casa

Suc de prune pentru constipatia la bebelusi
Stoarce 100 ml de zeama de prune si amestec-o cu aceeasi cantitate de apa. Da-i bebelusului de doua ori pe zi, ca o masa in plus. In folclorul mamicilor se spune ca orice fruct al carui nume incepe cu „p“ ajuta la destinderea intestinala a copilului.

Suc de mere, morcov si sfecla pentru anemie 
Acest amestec contine vitamina A si vitamina C, astfel incat imbunatateste metabolismul si combate anemia. Ai nevoie de doua mere, un morcov si un sfert de sfecla rosie, pe care le poti da prin razatoare si apoi stoarce zeama sau le poti procesa cu ajutorul robotului de bucatarie.

Suc de mere, struguri si lamaie pentru energie
Crezi ca pustiul tau este cam apatic? Rezolvi situatia imediat astfel: amesteca zeama de la doua mere, un strugure mare (de preferat fara samburi) si o felie de lamaie, cu tot cu coaja (cauta lamai cu coaja necerata).

Suc de mere si banane pentru astm
Un studiu facut in Marea Britanie a scos la iveala faptul ca acest amestec de sucuri pentru copii facute in casa previne astmul si problemele respiratorii ale copiilor.

Suc de morcovi pentru tuse
Polivalentul morcov iti vine in ajutor si aici: da prin razatoare doi morcovi medii si adauga 2-3 linguri cu zahar. Amesteca bine pana ce acesta se topeste si lasa la macerat peste noapte. Scurge siropul lasat si da-i copilului cate o lingura, de trei ori pe zi.

In this article

Join the Conversation