Sugestii pentru masa de Crăciun care îți vor impresiona musafirii

3054 0

Pe lângă preparatele tradiționale, care nu vor lipsi de pe masa de Crăciun, îți oferim câteva sugestii pentru aperitiv și felurile principale care nu vor fi trecute cu vederea de oaspeți.

Masa de Crăciun: aperitiv

Mix de pastă de ardei cu brânză

  • 300 grame brânză de vaci
  • 4 linguri de smântână
  • 3 lingurițe oțet balsamic
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • usturoi pisat (după gust)

Pasează la blender întâi ardeii verzi copți. Adaugă o linguriță de oțet balsamic, una de ulei de măsline, sare și puțin usturoi pisat. Răstoarnă pasta într-un castronel și dă-o deoparte. Repetă operațiunea, pe rând, cu ceilalți ardei grași (galbeni. apoi roșii). Prepară și crema de brânză, amestecând brânza cu smântâna și sarea. În cupe mai mari, așază alternatic un strat d epastă de ardei verde, apoi un strat de ardei galben, un start de cremă de brânză și un strat de pastă de ardei roșu. Ornează-le cu pătrunjel proaspăt.

Masa de Crăciun: felul 1

Supă cremă de țelină

  • 1 țelină
  • o jumătate de ceapă
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • o jumătate de rădăcină de păstârnac
  • 1 cartof
  • 1 lingură de smântână
  • ulei

Toacă mărunt ceapa și înăbuș-o 3-4 minute în ulei cu adaos de apă. Adaugă albiturile date pe răzătoare și lasă-le pe foc trei minute. Acoperă-le apoi cu apă. Fierbe totul 15 minute, apoi adaugă cartoful tăiat cubulețe. Ține acoperit, la foc moderat, un sfert de oră. Scoate cu grijă legumele și pasează-le cu blenderul sau trece-le printr-o sită deasă. Subțiază piureul astfel obținut cu supa în care au fiert. Adaugă smântâna și mai lasă să dea într-un clocot. Poți servi supa ornată cu nuci pisate.

Masa de Crăciun: felul 2

Crap fript cu migdale

  • un pește
  • 150 grame de făină
  • 2 linguri de parmezan ras
  • o lămâie (coaja rasă și restul feliat)
  • sare
  • 100 grame de fulgi de migdlae
  • 100 grame unt

Curăță bine peștele, freacă-l cu sare și dă-l 15 minute la frigider. Între timp, bagă puâin la cuptor, într-o tavă cu puțin unt, fulgii de migdale (atât cât să fie ușor rumeniți). Amestecă făina, parmezanul, coaja rasă de lămâie și sarea. Trece peștele prin acest amestec și prăjește-l în unt. Scoate peștele pe un platou și, cât este încă fierbinte, presară zeama de lămâie și acoperă-l cu fulgi de migdale.

Foto: www.pixabay.com. Sursă: revista MAMI

 

 

In this article