Evită neplăcerile tipice primăverii

1577 0

Te bucuri că, în sfârșit, a venit primăvara. Dar nu uita de sănătate! Și asta pentru că primăvara apar o mulțime de afecțiuni pe care e mai bine să le eviți. Iată cum.

 

Alimentaţie pentru întărirea imunităţii!

Fii atentă la alimentaţia întregii familii! Este o perioadă preferată de viroze, care se instalează pe fondul lipsei de minerale şi de vitamine. Pentru o sănătate de fier, citeşte lista noastra de 10 alimente care intaresc imunitatea – sunt tonifiante, bogate in vitamine si minerale.

Curăţenia de Paste

Nu mai este mult şi vei da startul curăţeniei de Paşte, nu-i aşa? Sfatul nostru este să nu umpli camera copilului cu tot felul de rafturi şi accesorii de mobilier care te încurcă şi colectează praf (extrem de periculos pentru sănătate). Citeste sfaturile noastre pentru curatenia de Paste.

Joacă în aer liber!

În sfârşit, a venit vremea frumoasa şi copiii pot să se joace afară, la soare! Nu-I lăsa pe cel mic să piarda timpul în faţa televizorului! O minge, puţin grădinărit sau plimbările în natură fac minuni, după cum poţi afla în articolul activitati de primavara pentru cei mici.

Încep alergiile

Din păcate, debutează şi sezonul alergiilor. Dacă micuţul tău se confrunta cu secreţii nazale, strănuturi repetate, mâncărimea ochilor sau a nasului, tuse (mai accentuată în timpul nopţii şi dimineaţa) sau lăcrimarea ochilor este foarte posibil să sufere de o alergie sezonieră. Citeşte mai multe despre această problemă şi despre cum poţi preveni alergiile de primavara la copii .

Debutul asteniei

Credeai că doar tu ai probleme cu astenia de primavară? Te înşeli! Micuţul tău poate să fie afectat în aceeaşi măsură de ea şi să se confrunte cu stare de oboseală, somnolenţă, lipsa poftei de mâncare şi a concentrării. Află mai multe despre cauzele şi simptomele asteniei în articolul copiii si astenia de primavara.

Postul Paştelui

Postul Paştelui este considerat cel mai aspru post din cursul anului, cu o durată de 6 săptămâni (în medie). Dacă ai decis să ţii acest post, nu rata sugestiile noastre pentru o alimentaţie sănătoasă şi află ce nu trebuie sa-ti lipseasca din alimentatie in Postul Pastelui.

Fie ca primăvara aceasta să-ţi umple sufletul de bucurie şi să fie startul unei perioade pline de energie!

In this article

Join the Conversation