Sunt insarcinata si am gripa. Cum ma tratez?

1610 0

aminoglicozidele (streptomicina, gentamicina, kanamicina) – determina tulburari auditive la fat dupa administrare in doze mari;

tetraciclinele – favorizeaza aparitia cariilor, hipopaziei dentare, inhiba cresterea osoasa, produce leziuni hepatice;

cloramfenicolul – determina tulburari respiratorii si colaps la nou-nascut daca se administreaza mamei cu cateva zile inainte de nastere;

tuberculostaticele (rimfampicina, etambutolul) – dau malformatii;

chimioterapicele (sulfamide, nitrofurantoinul, metronidazolul) – pot da icter nuclear, anemii hemolitice, hemoliza, hiperbilirubinemii si malformatii;

antimalaricele (chinina si clorochina) – pot determina cataracta, surditate, malformatii cardiace, trombopemie, retinopatie.

Chiar de la inceputul racelii, viitoarea mama este datoare sa-si ia toate masurile de prevenire a infectiilor virale, aceasta fiind conduita cea mai potrivita cu starea ei.

Astfel, in perioadele de epidemie, gravida se va feri de contaminare prin evitarea aglomeratiilor, dar si facand apel la mijloace de imunizare, cum ar fi vaccinurile.

Tratamentul medical al infectiilor virale din timpul sarcinii nu difera de tratamentul obisnuit al maladiei respective in afara sarcinii, antibioticele si chimioterapicele fiind folosite pe scara larga in bolile microbiene sau virotice pentru combaterea infectiei supraadaugate.

Un lucru trebuie totusi retinut: utilizarea in exces a antibioticelor poate induce rezistenta organismului fata de efectul lor.

In this article

Join the Conversation