Sunt vedetele Disney potrivite să fie modele pentru copiii nostri?

781 0

Şi-a făcut debutul în copilărie, în Barney & Friends, iar la 16 ani a cunoscut consacrarea în producţia Disney Chanell “Camp Rock”.

A devenit un idol al tinerilor, i-au fost decernate numeroase premii în industria muzicală, dar aceste realizări au fost însoţite de numeroase probleme personale.

Dar vedetele Disney nu sunt ferite de drame personale: Demi Lovato  a suferit de depresie, tulburări alimentare (bulimie), auto-rănire, consum de alcool, droguri (cocaină).

În 2010 a fost nevoită să-şi întrerupă un tur pentru a se interna pentru probleme fizice şi mentale. A scris despre problemele ei în publicaţia "Seventeen".

După ce a ieşit de la reabilitare (2011) duce un stil de viaţă ordonat. În 2013 a fost considerată un mentor pentru tineri şi adolescenţi cu probleme mentale la Ziua Naţională a copiilor cu boli mentale din SUA şi este susţinător activ al drepturilor homosexualilor. 

Foto: Guliver/ Thinkstock, Guliver/ Getty Images

După debutul în Barney & Friends, Selena Gomez a cunoscut succesul în seria Disney Chanell “Wizards of Waverly Place”, după care a urmat o carieră muzicală plină de succese (modelele ei sunt Beyonce, Rihanna şi Bruno Mars).

La începutul anului, ea a fost internată într-o clinică din Arizona pentru 14 zile, dintr-un program mai lung de 45 de zile, plecând mai repede considerând că alcoolul nu reprezintă o problema pentru ea.

Ulterior, a mărturistit că a luat decizia de a se interna la îndemnul familiei, care a sfătuit-o să apeleze la ajutor specializat, din cauza stilului de viaţă pe care-l impune o viaţă artistică şi că nu avea legătură cu consumul de alcool sau droguri.

De asemenea, unii apropiaţi spun că tânăra de 22 de ani, obişnuia să consume droguri la petrecerile la care participa alături de cântăreţul Justin Biber (cei doi sunt imaginea de mai sus), cu care are o relaţie complicată, cu împăcări şi despărţiri.

 

Foto: Guliver/ Thinkstock, Guliver/ Getty Images

Succesul tinerei Miley Cyrus a stârnit multă admiraţie în întreaga lume

Actriţă încă din copilărie, aceasta a devenit un idol al tinerilor, când a început să joace în serialul Disney Chanell "Hannah Montana" şi să o întruchipeze pe Miley Stewart. Cariera ei artistică – cântăreaţa şi actriţa – a luat avânt. Numeroase fete visau să devină, la rândul lor, atât de cunoscute ca Miley Cyrus.

Cu toate acestea, a venit o schimbare surprinzătoare, despre care cei care încearcă să-i ia apărarea spun că Miley Cyrus a depăşit etapa "Hannah Montana" şi că încearcă să se distanţeze de această imagine. Alţii spun că este vorba doar de publicitate. Oricum ar fi, apariţiile ei sunt care mai de care mai scandaloase.

Schimbare de stil uluitoare pentru una din cele mai îndrăgite vedete Disney

La 22 ani, artista are parte de o transformare blamată de mulţi dintre admiratorii săi. Apariţiile sale scandaloase, comportamentul şi ţinutele vulgare atrag, desigur, multă publicitate, dar în cele mai multe cazuri negativă.

 

Foto: Guliver/ Thinkstock, Guliver/ Getty Images

Personajele din filme sau desene animate devin imediat modele pentru un copil. Fie că este vorba de o maşină (vezi Fulger McQueen), un animal (vezi calul din Spirit, armăsarul Vestului Sălbatic) sau un super-erou (Spiderman), copilul îşi imaginează că poate fi unul dintre personajele lui preferate şi crede că atunci când va fi mare va deveni unul dintre ele.

Într-o prima etapă, este amuzant să-l vezi pe cel mic încercând să arunce pânza de păianjen din mână, întocmai că eroul sau, să facă vrăji ca Bibi Blocksberg sau câte şi mai câte. Dar după ce creşte şi se desprinde de lumea magică a poveştilor sau a acţiunilor din desenele animate şi-şi alege personaje mai “reale”, în care confundă actorul cu personajul, lucrurile devin mai… delicate.

Citeşte şi Povesti pentru copii. Basmele lui Ion Creanga

Showbizul oferă numeroase exemple de copii care au fost modelul generaţiei lor, idoli pentru milioane de băieţi şi fete din întreaga lume care-şi doreau să calce pe urmele acestora. Însă celebritatea şi viaţa lor strălucitoare aduc tentaţii greu de refuzat. Succesul uşor obţinut îi fac să creadă că pot obţine orice. Pe de altă parte, celebritatea trebuie menţinută, cu orice preţ, chiar dacă e vorba de un comportament negativ. Sunt mai expuşi drogurilor, alcoolului sau exceselor. În acest caz, confuzia personaj – actor devine periculoasă pentru un copil.

 

Foto: Guliver/ Thinkstock

Cunoscuta actriţa Drew Barrymore este un exemplu clasic.

Este vedetă de la 11 luni, când a apărut într-o reclamă tv, la 3 ani apărut într-un film serial, iar la cinci ani şi-a făcut debutul în film. La şase ani a avut parte de consacrarea deplină în cinematografie în filmul "E.T. Extraterestrul", al lui Steven Spielberg.

Un parcurs extraordinar, nu-i aşa? Dar lucrurile nu au continuat la fel pentru tânăra vedetă (în imaginea de mai jos, o poţi vedea pe micuţa şi fericita Drew Barrymore)

Adolescenţa ei a fost marcată de consum de droguri, alcool, internări în clinici de dezontoxicare. În 1990, la doar 15 ani, Drew a publicat o autobiografie intitulată “Little Girl Lost”. În prezent, la 39 de ani, a depăşit problemele adolescenţei şi este una dintre cele mai de success actriţe de la Hollywood.

Citeşte si Care va fi modelul tau de educatie?

Foto: Guliver/ Thinkstock, Splash News (Drew Barrymore)

In this article

Join the Conversation