Suplimente nutritive in sarcina – obligatorii sau nu?

1214 0

Dacă te întrebi de ce se tot vorbeşte de suplimente nutritive, răspunsul e următorul: nu-i niciodată uşor să-ţi iei porţia zilnică nutritivă din alimentaţie, cu atât mai mult acum, când aştepţi un bebe.

Când eşti însărcinată, lipsa poftei de mâncare, greţurile de dimineaţa, oboseala, indigestia şi o sumedenie de alţi factori ar putea să-ţi strice planurile, chiar şi atunci când intenţiile tale cu privire la dietă sunt bune.

Medicul îţi va recomanda sau prescrie vitaminele care îţi trebuie. Începe să le administrezi imediat şi nu lua alte suplimente nutritive fără acordul lui. Chiar şi în cazul în care te gândeşti să rămâi însărcinată, poţi începe să iei prenatale care conţin acid folic. Cercetările au demonstrat că 400 mcg din această vitamină luate în lunile dinaintea concepţiei şi în prima lună de sarcină reduc la jumătate riscul apariţiei de spina bifida sau ruptură de coloană şi a altor defecte ale tubului neural.

Unele femei observă că anumite suplimente nutritive accentuează greţurile matinale sau provoacă diaree sau constipaţie în sarcină. În acest caz, încearcă o altă marcă recomandată de medicul tău sau ia vitaminele la diferite ore din zi, pe stomacul plin.

Ţie ce suplimente nutritive ţi-a recomandat medicul?

Sursa: revista MAMI/ martie 2015

Foto: Guliver/ Thinkstock

In this article