Teatrul Ion Creanga vine in sprijinul copiilor cu sindrom Down

684 0

21 martie 2014 este cea de-a noua aniversare a Zilei Mondiale a Sindromului Down. In acest moment, se estimeaza ca in lume traiesc 4,7 milioane de persoane afectate de sindromul Down. 

Un nou nascut cu sindrom Down apare la circa 650-1.000 de nasteri, iar in Romania aproximativ 30.000 de persoane au sindrom Down.

Actiuni pentru incluziune sociala organizate de Teatrul Ion Creanga

Cu scopul de a informa si de a atrage atentia societatii si autoritatilor asupra acestui sindrom, Teatrul Ion Creanga a initiat un parteneriat cu Asociatia Down Bucuresti prin care isi propune sa creeze, in viitorul apropiat, o serie evenimente speciale, de tip relaxed performance, care au rolul de a veni in sprijinul copiilor cu nevoi speciale, favorizand totodata incluziunea sociala a acestora.

Sindromul Down nu este o boala

De ce este nevoie de initiative precum cele ale Teatrului Ion Creanga?

Sa nu uitam: sindromul Down se poate depista prin intermediul unor analize speciale in sarcina, dar nu este o boala ci o modificare genetica definitiva. Prin urmare, copiii trebuie sa creasca, fara exceptie, in mijlocul familiilor, sa frecventeze gradinite si scoli. Au dreptul la educatie si chiar, daca li se ofera sansa, sa aiba propriul loc de munca. Nu trebuie izolati!

Specialistii atentioneaza ca, pentru o viata normala si activa, au nevoie de sprijin de specialitate (terapii specializate si ingrijire medicala preventiva), dar si de educatie incluziva si de incluziune sociala. 

Iata ca se poate!

Astazi, pe 21 martie, de Ziua Mondiala a Sindromului Down sa fim alaturi de ei, sa le aratam ca ne pasa si ca-i iubim!

Ti se pare ca imaginea baietelului motociclist este "nerealista"? 

Te asiguram ca se poate si asa: de pilda, o micuta de doar 10 luni, cu sindrom Down, pe nume Valentina Guerrero, a fost in 2013 imaginea colectiei de costume de baie a designerului Dolores Cortes. Ea a aparut in interiorul catalogului de prezentare, pe coperta si, de asemenea, tot atunci si-a facut debutul pe podiumul de moda. Deci… se poate!

 

 

 

In this article

Join the Conversation