Televizorul, o dadaca extrem de periculoasa

444 0

(…) „Petrecerea unui timp indelungat la televizor, dar si utilizarea excesiva a calculatorului sunt defavorabile dezvoltarii intelectuale. In conditiile in care un copil vizioneaza programe care prezinta scene violente, acesta invata sa se comporte in acest fel atat fizic, cat si verbal. De asemenea, invata o modalitate agresiva de solutionare a problemelor. Petrecerea multor ore la televizor nu stimuleaza dezvoltarea relatiilor sociale.

In aceste conditii, se poate instala anxietatea sociala. Copiii pot deveni mai tematori. Apoi, limbajul nu este stimulat. Apar probleme si in dezvoltarea inteligentei sociale. De exemplu, copiii nu reusesc sa asocieze anumite cuvinte cu anumite stari emotionale pentru ca nu are cine sa le explice aceste lucruri”, a explicat pentru „Adevarul” psihiatrul Laura Mateescu.

Lasati in grija televizorului

Probleme pot aparea si in cazul copiilor de pana intr-un an, daca acestia sunt uitati sau abandonati efectiv in fata televizorului. „Bebelusii si copiii de varsta mica pot dezvolta in aceste conditii o tulburare de deficit atentional si hiperactivitate. Ei sunt atrasi de culori si mai ales de reclame, unde imaginile se succed cu repeziciune”, a afirmat psihiatrul Claudia Alexa.

Citeste articolul integral in „Adevarul”

In this article

Join the Conversation