Temperatura in camera copilului

2029 0

O cameră supra-încălzită, în care simţi că nu mai poţi respira, nu înseamnă că micuţul tău se simte bine. Dimpotrivă, dorinţa ta de a-l feri de frig şi de răceală, poate usca aerul, dar şi pielea şi năsucul copilaşului, eşti atenţionată într-un articol publicat în revista Mami, realizat cu ajutorul medicului pediatru Mihaela Mogoş, în care ţi se arată cum să eviţi supra-încălzirea camerei şi care este temperatura corectă. Iată despre ce este vorba.

Nu supra-încălzi camera copilului

Concepţia greşită: are mânuţele şi picioarele reci, deci îi este frig şi trebuie să faci foarte cald în camera copilului. Aşa că dai centrala mai tare sau îi pui în cameră un radiator.

De ce să NU faci aşa Când am luat în discuţie hainele bebeluşului în sezonul rece, am explicat fenomenul mânuţelor reci şi faptul că organismul imatur al bebeluşilor nu îşi poate regla temperatura la fel de eficient precum organismul unui adult, existând riscul ca atunci când bebe este înfofolit să se încingă prea tare. Aşadar, dacă ţie îţi e bine în casă, înseamnă că nici lui nu îi este frig. În plus, supra-încălzirea camerei usucă aerul, şi bebe va avea pielea şi năsucul uscate.

Temperatura ideală în camera copilului

Ce ar trebui să faci Temperatura în camera copilului trebuie să fie, în mod ideal, de 20-21 de grade Celsius. Aşa că, dacă termometrul din cameră indică această valoare, poţi sta liniştită.

Evită folosirea mijloacelor suplimentare de încălzire – un radiator, de exemplu, nu doar usucă aerul, dar poate fi şi periculos (nu îl lăsa pornit peste noapte sau când lipsiţi de acasă). Pentru a menţine umiditatea corespunzătoare, foloseşte umidificatorul. Dacă bugetul nu îţi permite achiziţionarea unui astfel de aparat, aşază pe calorifer un vas umplut cu apă.

In this article

Join the Conversation