Ți-e poftă de acru? 4 rețete pentru viitoare mămici

2656 0

Rețete pentru viitoare mămici care au poftă de acru

Corăbioare din avocado (aperitiv) – 4 porții

  • 1 avocado
  • 1 dovlecel
  • 100 grame brânză telemea
  • 3-4 roșii cherry
  • 1 lămâie

Taie avocado pe jumătate, pe lungime, și scoate sâmburele. Apoi stropește-l cu zeamă de lămâie din belșug. Separat, curăță dovlecelul și trece-l prin răzătoarea mare. Presară un praf de sare și stropește-l și pe el cu zeamă de lămâie. Umple corăbioarele de avocado cu dovlecelul ras. Adaugă deasupra cubulețe de brânză și felii de roșie. Servește-le imediat pentru că avocado își schimbă repede culoarea.

Ciorbă de pui (ciorbă) – 8 porții

  • 2 piepți de pui
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 2 cepe
  • 1 cutie cu mazăre
  • 1 legătură de leuștean
  • 1 litru de borș
  • sare

Taie carnea cubulețe și pune-o să fiarbă într-o oală cu apă rece și praf de sare. Adună spuma pe măsură ce se adună la suprafață. Când carnea este aproape fiartă, adaugă ceapa tăiată mărunt, morcovul rondele, rădăcina de pătrunjel cubulețe și mazărea. Lasă să fiarbă la foc mic. Spre final, acrește ciorba cu borș și potrivește-o de sare. Oprește focul și scufundă legătura de leuștean. Acoperă și lasă verdeața câteva minute, apoi îndepărteaz-o.

Pește pe pat de avocado (fel principal) – 4 porții

  • 300 grame file de pește alb
  • 1 avocado
  • 2 căței de usturoi
  • 2 lime
  • 1 ceapă roșie
  • ulei de măsline
  • sare, piper

Taie avocado pe jumătate și taie sâmburele. Cu ajutorul unei linguri, scoate miezul și taie-l cubulețe. Adaugă ceapa tăiată mărunt și usturoiul zdrobit. Rade deasupra coaja de la o lime și stoarce-i sucul. Amestecă ușor, potrivește de sare și piper. La final, încorporează două lingurițe cu ulei de măsline. Lasă la frigider 30 de minute, astfel încât să se întrepătrundă aromele. Între timp, condimentează fileul de pește cu sare și stropește-l cu zeamă de lime. Așază-l într-un vas termorezistent, uns cu ulei, și lasă-l la cuptor 25-30 de minute. Servește-l pe pat de avocado.

Tartă cu lămâie (desert) – 10 porții

  • 4 ouă
  • 220 grame zahăr
  • 2 portocale
  • 1 lămâie
  • 60 grame făină
  • 3 lingurițe de coajă de portocală

Pentru aluat:

  • 240 grame făină
  • 70 grame zahăr
  • 3 lingurițe de coajă rasă de lămâie
  • 200 grame unt

Pentru a prepara acest desert, ideal dacă ai poftă de acru, începe prin a amesteca făina cu zahărul și coaja rasă de lămâie. Adaugă untul și frământă toate aceste ingrediente până obții un aluat omoge. Întinde aluatul și așază-l pe o tavă unsă și tapetată cu hârte de copt. Din loc în loc, înțeapă cu furculița și coace la cuptor, la foc moderat, 15 minute. Mixează ouăle cu zahărul până își dublează volumul. Toarnă sucul de la cele două portocale și de la lămâie. Încorporează făina, coaja de portocală și toarnă crema peste blatul copt. lasă la cuptor la cuptor cel puțin 10-15 minute. Când s-a răcit, presară zahăr pudră din belșug.

Ai încercat până acum aceste rețete? Au reușit să-ți astâmpere (măcar momentan) pofta de acru?

Sursă: revista MAMI, septembrie 2012, Foto: 123RF

 

 

 

 

 

In this article