Ți-e poftă de picant? 3 rețete pentru viitoare mămici

2471 0

Rețete pentru viitoare mămici cu poftă de picant

Melci cu carne (aperitiv, 8 porții)

  • 300 de grame amestec de carne tocată
  • o jumătate de ardei gras
  • o jumătate de ardei iute
  • 50 ml sos de roșii
  • 100 grame cașcaval
  • 1 gălbenuș
  • rozmarin
  • ulei de măsline

Pentru aluat

  • 125 grame brânză de vaci
  • 300 grame făină
  • 2 ouă
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • o jumătate de pliculeț de praf de copt

Călește carnea tocată în puțin ulei. Adaugă ardeiul gras tăiat cubulețe și sosul de roșii. Potrivește de sare și lasă să dea într-un clocot, două. La final, presară cașcaval ras și ardeiul iute tocat fin. Aromatizează cu rozmarin. Amestecă brânza de vaci cu oul, laptele și uleiul. Încorporează făina și frământă bine. Lasă aluatul să se odihnească 30 de minute. Întinde aluatul într-o foaie mai groasă. Pune deasupra umplutura de carne și rulează. Taie felii de doi cm, așază-le într-o tavă cu hârtie de copt, unge-le cu gălbenuș și coace-le la cuptor, la foc moderat, 30-35 de minute.

Pui umplut (fel principal, 6 porții)

  • 1 pui
  • 1 ceapă
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras
  • o jumătate de vânătă
  • 200 grame unt
  • 1 căpățână de usturoi
  • 2 cepe
  • 2 lingurițe de busuioc
  • 2 crenguțe de rozmarin
  • 2 lingurițe de măghiran
  • coajă rasă de lămâie
  • sare, piper, ulei

Freacă energic untul cu patru căței de usturoi zdrobiți. Adaugă apoi măghiranul, busuiocul și puțin rozmarin. Separat, spală bine puiul, după care ridică ușor pielea și bagă crema de unt usturoiată și aromată. Umple puiul cu felii de dovlecei, vânătă, ceapă, ardei gras și crenguțe de rozmarin. Așază-l într-o tavă termorezistentă, tapetată cu hârtie de copt. Pune lângă el restul de căței de usturoi decojiți. Stropește cu ulei de măsline și laăs la cuptor, la foc moderat, o oră. Din când în când, poți să-l mai stropești cu puțin vin alb.

Sufleu de ciocolată cu chili (desert, 4 porții)

  • 250 grame ciocolată
  • 250 grame zahăr
  • 250 grame smântână dulce
  • 4 ouă
  • o jumătate de linguriță de chilli
  • 1 lingură de unt
  • sare

Pentru a prepara acest desert, ideal dacă ți-e poftă de picant, începe prin a încălzi smântâna, după care adaugă ciocolata rasă și jumătate de linguriță de chili. Amestecă până se topește complet. Încorporează treptat zahărul, după care adaugă gălbenușurile unul câte unul. Ai grijă să nu fie prea fierbinte! La final, pune albușurile bătute spumă cu un praf de sare. Toarnă apoi compoziția în forme mici, termorezistente, unse cu unt. Compoziția trebuie turnată doar până la jumătate, pentru a-i lăsa loc să crească. Lasă-le la congelator 45 de minute, apoi bagă-le în cuptorul încins, pentru cel mult 20 de minute.

Ai încercat aceste rețete? Au reușit să-ți astâmpere (măcar momentan) pofta de picant?

Sursă: revista MAMI, septembrie 2012, Foto: 123RF

 

In this article