Top 10 filme de familie cu Robin Williams

1512 0

Disparitia actorului Robin Williams ne-a afectat mai mult decat alte vesti triste pe care le primim din lumea vedetelor. Este actorul cu care multi dintre noi au crescut, protagonistul din "Cercul poetilor disparuti", "Mrs. Doubtfire" care ne cucerea prin zambetul si privirea lui blande. Tocmai pentru ca ne era atat de drag, va propunem un top 10 filme de familie cu Robin Williams

10. Popeye (1980) – comedie
Aceasta a fost una dintre primele roluri jucate de Robin Williams, in care l-a interpretat pe renumitul personaj de desene animate pe marele ecran. 

9. RV – O excursie cu surprize (2007) – comedie, aventuri, familie
Robin Williams joaca rolul lui Bob Munro, un tata care se lupta cu stresul de la locul de munca in timp ce incearca sa-si pastreze familia fericita. Dupa ce a promis familiei ca o va duce intr-o vacanta in Hawaii, Bob schimba brusc planul, fara sa-i anunte pe sotia si pe cei doi copii si le spune ca vor merge intr-o excursie in Colorado, intr-un autobuz amenajat pentru locuit, numit de americani recreation vehicle sau prescurtat RV. Cum apar complicatiile: Bon nu le spune ca merge acolo avand un interes pentru serviciu, iar viata intr-o caravana nu este tocmai de vis. 

8. Jack (1996) – drama, comedie 
Robin Williams este Jack, un baiat care la zece ani arata si gandeste ca un copil, dar arata ca un barbat in varsta de 40 de ani din cauza unei tulburari de imbatranire ciudate. Un film presarat cu situatii hazlii, in regia lui Francis Ford Coppola.

7. Robots (2005) – animatie
In universul populat de roboti, Robin Williams interpreteaza rolul de Fender, un robot inadaptabil care se defecteaza in cele mai nepotrivite momente – ba ii cade capul, ba bratele sau picioarele. Cu ocazia numeroaselor reparatii pe care trebuie sa i le faca, Rodney si Fender se imprietenesc la catarama. Un film in regia lui Chris Wedge, regizorul "Ice Age/ Epoca de gheata".

6 Happy Feet (2006) – animatie
Robin Williams da glas pentru doua personaje din indragita animatie. Este vocea lui Ramon (un pinguin latin care interpreteaza melodii Frank Sinatra) si a pinguinului intelept Lovelace.

5. Jumanji (1995) – comedie, familie, fantastic, actiune, romantic
La mijlocul anilor ’90, Robin Williams l-a interpretat pe Alan Parrish, care a fost prins in interiorul unui vechi joc magic pentru mai mult de 25 de ani. El este in cele din urma eliberat, atunci cand o pereche de copii descopera jocul, dar este eliberata, de asemenea, si o turma de animale salbatice, exotice. 

4. O noapte la muzeu (2006) – familie, aventura, actiune, comedie
Multi copii din actuala generatie l-au descoperit pe Robin Williams gratie filmului "O noapte la muzeu". Partea a treia, care va avea premiera in luna decembrie, va fi o ocazie importanta sa-l revedem pe marele actor in rolul lui Theodore Roosevelt.

3. Hook (1991) – aventuri
Este vorba de unul dintre rolurile memorabile: Robin Williams il interpreteaza pe Peter Pan ajuns la maturitate. Acesta a devenit un avocat de succes, dar isi neglijeaza familia si nu-si intelege copiii, pana in ziua cand ei sunt rapiti de capitanul Hook. O distributie excelenta: Dustin Hoffman, Robin Williams si regia ii apartine lui Steven Spielberg.

2. Aladdin (1992) – animatie, comedie, familie, fantastic
In Aladdin, Robin Williams interpreteaza Spiritul lampii, un rol foarte valoros pentru care a improvizat 16 ore – acest lucru a fost un impediment in calea Oscarurilor. Scenariul nu a fost eligibil pentru premiile Oscar pentru ca mare parte din el nu a fost scris pe hartie, ci a fost improvizat de Williams. 

1. Mrs. Doubtfire (1993) – comedie
Robin Williams recurge la o masura drastica: se transforma intr-o menajera britanic in varsta, in scopul de a petrece timp cu copiii sai. Film abunda in situatii comice si va rezona, cu siguranta, cu familiile care au avut de a face cu separarea sau divortul.
 

In this article

Join the Conversation