Top 3 ceaiuri organice cu multiple beneficii pentru sănătate şi siluetă

1344 0

Pentru a te menţine în formă, ai nevoie atât de o alimentaţie sănătoasă şi de sport, cât şi de remediile găsite în natură, pentru a elimina toxinele din corp. Cel mai cunoscut remediu pentru  detoxifierea organismului este ceaiul, una dintre băuturile care oferă multe beneficii pentru un corp puternic. Verde sau negru, ceaiul va fi util în procesul de slăbire, întărind sistemul imunitar, datorită cantităţii mari de antioxidanţi din compoziţia sa. Află care sunt top 3 cele mai cunoscute ceaiuri organice, cu multiple beneficii pentru sănătatea şi silueta ta, din rândurile de mai jos!

Ceaiul verde, o soluţie naturală pentru detoxifierea organismului

Consumul de ceai verde oferă numeroase beneficii sănătăţii, înlocuind cu succes cafeaua, datorită efectului energizant al acestuia asupra organismului. Cu toate acestea, unul dintre cele mai importante beneficii pe care ceaiul verde îl are este efectul său antioxidant. Acesta are rolul de a proteja organismul de radicalii liberi, atât de nocivi pentru sănătate.

Din acest motiv, ceaiul Demmers T-bag va fi aliatul tău de nădejde şi în lupta cu kilogramele. Fiindcă acest ceai organic contribuie la reducerea absorbţiei de glucide, este indicat să îl consumi în mod regulat, pentru a te menţine suplă şi sănătoasă. Consumul de ceai verde te va ajuta să reduci pofta de mâncare, motiv pentru care este recomandat să bei o ceaşcă, înainte de fiecare masă.

Combinat cu sport şi cu o dietă corectă, ceaiul verde Demmers T-bag ajută şi la stimularea organismului, fiind ideal pentru a combate problemele de constipaţie. Să nu mai vorbim de gustul proaspăt şi aromat al acestui ceai verde!

Ceaiul de ghimbir, un remediu natural antistres şi cu proprietăţi digestive

Ceaiul de ghimbir este un remediu natural excelent pentru combaterea migrenelor sau a răcelilor. Totodată, acesta prezintă şi numeroase proprietăţi digestive, fiind indicat pentru tratarea indigestiei. Consumul de ceai de ghimbir va preveni supraalimentaţia, îmbunătăţind absorbţia de substanţe nutritive din alimentaţie.

Ideal pentru a-ţi menţine silueta, ceaiul de ghimbir trebuie să fie consumat după o masă îndestulată, fiind un adjuvant pentru o digestie sănătoasă. Un alt beneficiu pe care ceaiul de ghimbir îl aduce sănătăţii tale constă în prevenirea balonării sau a diareei.

Datorită compuşilor săi, ghimbirul va înlătura nivelul ridicat de acid gastric, responsabil de arsurile stomacale deranjante. Dacă vei consuma ceai organic de ghimbir şi lămâie, o combinaţie frecvent întâlnită în cazul ceaiurilor, vei fi mai puţin stresat.

Graţie efectului său energizant, consumul de ceai de ghimbir este indicat și la micul dejun, acesta înlocuind, cu succes, o cană de cafea. Astfel, vei putea să te concentrezi mai bine, pentru a duce la bun sfârşit toate sarcinile pe care le ai de îndeplinit.

Dacă gustul ţi se pare puţin prea picant, poţi îndulci ceaiul cu miere, adăugând lămâie sau mentă, după preferinţe.

Ceaiul negru, un energizant natural cu valori nutriţionale deosebite

Ceaiul negru este originar din China, având un loc unic în rândul consumatorilor de ceai de pretutindeni. Cu beneficii miraculoase pentru sănătate, ceaiul negru este recomandat pentru aproape orice reţetă naturistă de tratament, fiind perfect și pentru orice dietă.

Printre cele mai importante beneficii ale ceaiului negru, amintim efectul său energizant asupra organismului. Deoarece este bogat în teină, o substanță care asigură vigilenţa şi concentrarea, ceaiul negru nu este indicat pentru consum seara, deoarece poate accelera ritmul cardiac, favorizând insomnia.

Consumă ceai negru dimineaţa sau la prânz, ca și înlocuitor pentru cafea, iar efectele sale benefice asupra sistemului nervos vor fi ușor de observat. În plus, ceaiul negru prezintă valori nutriţionale deosebite, fiind bogat în iod, fluor, uleiuri volatile, aminoacizi şi vitaminele B şi C. Acestea reduc stresul şi asigură organismului energia necesară pentru o zi de lucru.

Graţie antioxidanţilor din compoziţia sa, ceaiul negru ajută şi la prevenirea diverselor tipuri de cancer, protejând celulele din organism. Tot ceaiul negru te va ajuta să îţi menţii silueta, stimulând procesul de ardere a grăsimilor. Astfel, dacă te confrunţi cu probleme precum celulita sau vergeturile, este recomandat să consumi ceai negru întrucât acesta contribuie la pierderea în greutate.

Aceste ceaiuri organice produc numeroase beneficii pentru siluetă şi sănătate, fiind indicate pentru consum, alături de o dietă echilibrată şi de efort susţinut. Fie că alegi să bei ceai verde, negru sau de ghimbir, te vei bucura de remedii naturale bogate în vitamine şi antioxidanţi, utile pentru organism. Care este preferatul tău şi când alegi să îl consumi?

 

 

Sursă: Digital WorkForce
Sursă foto: Pexels, pixabay

In this article