Top 5 lucruri de facut in primul trimestru de sarcina

1820 0

Mergi la un control  pentru a inlatura orice dubiu, chiar daca testul de sarcina a avut un rezultat pozitiv.Cauta un medic care sa te supravegheze pe tot parcursul sarcinii.Prima consultatie prenatala este cruciala.Te va ajuta sa scapi de toate temerile, curiozitatile pe care le aduce sarcina.

Informeaza-te cu privire la restrictiile pe care le aduce sarcina.Afla ce fel de alimente sau ceaiuri, medicamente ar putea afecta dezvoltarea bebelusului.Alcoolul, cafeaua sau fumatul trebuie imediat inlaturate, chiar daca faceau parte din viata ta inainte de aflarea vestii.Acum bebelusul este cel care conteaza.

Construieste o alimentatie echilibrata pe baza de fructe si legume proaspete, alimente bogate in proteine, calciu.Orice este gatit sanatos este indicat, dar trebuie sa fii constienta si de cateva alimente care la prima vedere nu ar parea ca dauneaza, dar care au efecte nocive asupra sarcinii:

  • tipurile de peste cu continut crescut de mercur;
  • mezeluri si produse care contin urme de carne cruda;
  • branzeturi si lactate nepasteurizate;
  • sucuri nepasteurizate;
  • varza cruda;

Hidratarea este foarte importanta in evolutia unei sarcini.Corpul tau are nevoie de resurse importante de apa pentru a face fata volumului mare de sange din organism si cu care se hraneste copilasul.

Sportul in timpul sarcinii este recomnadat, cu anumite precautii. Medicul este cel mai in masura sa te indrume in privinta tipurilor de exercitii fizice care sunt indicate pentru viitoarele mamici, dar si asupra dozei de efort.

In this article

Join the Conversation