Tot ce trebuie să ştii despre organizarea unei petreceri de botez

2167 0

De îndată ce bebeluşul vine pe lume şi proaspeţii părinţi se familiarizează cu noul statut, se vorbeşte intens şi despre petrecerea de botez, care trebuie organizată până în cele mai mici detalii. Astăzi, botezul bebeluşului înseamnă mai mult decât simpla creştinare, deoarece petrecerea de după taina Sfântului Botez reprezintă primul eveniment important din viaţa celui mic. Organizarea unui astfel de eveniment poate deveni obositoare, dacă nu ai întocmit planuri şi liste care să îţi uşureze munca, pornind de la simpla lista de invitaţi şi până la alegerea localului şi a decorului. În acest articol, îţi prezentăm tot ce trebuie să ştii despre organizarea unei petreceri minunate de botez, pentru a avea amintiri de neuitat.

Ceremonia de botez de la biserică

Botezul este evenimentul deosebit din viaţa celui mic şi a părinţilor săi, care începe cu o ceremonie religioasă emoţionantă pentru toţi cei prezenţi. Pentru a celebra acest eveniment, trebuie să discuţi cu naşii de botez ai copilului, pentru a va pune de acord asupra a ceea ce trebuie cumpărat. De regulă, naşii sunt cei care se ocupă de achiziţionarea trusoului pentru botez, care include ciorapeii şi rochiţa sau costumaşul copilului, un prosop, un săpun şi o pânză în care va fi scos din cristelniţă. Cu toate acestea, nu există o regulă clară şi această opţiune se poate schimba, în funcţie de zona ţării în care are loc botezul sau de disponibilitatea naşilor. Totodată, va trebui să cumperi şi lumânări pentru botez, care vor fi frumos decorate cu flori proaspete. Există şi câteva tradiţii pe care trebuie să le cunoşti, în legătură cu ceremonia religioasă:

  • Ceremonia de botez are două etape: slujba de dezlegare şi slujba de botez, care îmbină unirea bebeluşului cu Hristos şi scaldarea celui mic în cristelniţă, reprezentând cea mai importantă parte a acestei slujbe religioase.
  • Odată cu sfârşitul ceremoniei, bebeluşul va fi uns cu mir şi va fi înfăşurat în pânza albă şi îmbrăcat cu hăinuţele noi din trusou. Acesta va fi schimbat de hainele pe care le-a purtat la botez abia după apusul soarelui şi nu va fi pupat până a doua zi.
  • Bebeluşul îmbrăcat este dus în faţa altarului, unde primeşte şi Împărtăşania.

Petrecerea de botez de la restaurant

Petrecerea de botez de la restaurant a devenit extrem de importantă, atenţia la organizarea acesteia fiind asemănătoare cu cea a unei nunţi. Înainte de petrecerea propriu-zisă, cu cel puţin 2-3 luni înainte, va trebui să anunţi persoanele pe care doreşti să le inviţi, cumpărând cele mai cool invitaţii pentru botez. De îndată ce vei afla numărul de oaspeți care au anunțat că vor fi prezenți, poţi decide şi mărimea restaurantului, căutând opţiuni cât mai potrivite pentru acest eveniment. Cu siguranţă nu îţi doreşti ca salonul să fie prea mic şi invitaţii să stea înghesuiţi sau ringul de dans să nu fie suficient de încăpător. Alege restaurantul care să corespundă cu numărul invitaţilor şi cu tematica şi decorul pe care le-ai ales pentru botezul copilului. În plus, petrecerea ta de botez nu va fi completă fără integrarea aranjamentelor florale, a baloanelor colorate şi a decoraţiunilor vesele care să anime întreaga încăpere. Mesele de botez trebuie să fie frumos aranjate, pentru a încânta privirile tuturor invitaţilor. De aceea, vei avea nevoie şi de vaze pentru flori, de sfeşnice cu lumânări şi de aranjamentele menite să înfrumuseţeze masa de prezidiu. Toate aceste detalii vor transforma botezul micuţului într-un eveniment impecabil, de care îţi vei aminti întotdeauna cu drag.

Muzică, ursitoare și mărturii de botez

Pentru o petrecere de botez pe cinste, va trebui să alegi cea mai bună muzică, cele mai simpatice ursitoare şi mărturii de botez, care pot varia, în funcție de tematica evenimentului. Dar să le luăm pe rând.

  • Muzica este cea care dă tonul distracţiei la petrecerea celui mic! Din acest motiv, trebuie să te asiguri că playlistul conţine melodii pentru toate gusturile, plus cele specifice pentru momentele importante ale petrecerii: servirea meniului, apariţia tortului etc. Astfel, poţi alege o trupă pentru petrecerea de botez sau un DJ, care va întreţine atmosfera pe toată durata petrecerii.
  • Ursitoarele au devenit un must-have la petrecerile de botez, graţie celor care pun în scenă un spectacol de basm, destinat ursirii. Versurile pe care ursitoarele le spun se inspiră atât din obiceiuri vechi, cât şi din tradiţii noi şi îi urează micuţului sărbătorit dragoste, sănătate şi împliniri. Cu ajutorul acestui mic spectacol, vei reuşi să încânţi toată audienţa, aducând momente simple de bună dispoziţie.
  • Cu siguranţă ai observat, la fiecare petrecere de botez sau nuntă la care ai mers, că mărturiile sunt deosebite, reprezentând cadouri mici, pe care invitaţii le pot lua acasă. În funcţie de preferinţele tale, ai o gamă variată de mărturii din care poţi să alegi, cele mai populare fiind bomboanele sau fotografiile cu magnet, ce conţin poza băieţelului sau a fetiţei tale.

Pentru ca petrecerea de botez să fie un succes, trebuie organizată până în cele mai mici detalii. De la alegerea salonului, a DJ-ului şi a celor mai frumoase hăinuţe pentru cel mic, până la aranjamentele florale şi mărturiile pentru botez, petrecerea implică multă atenţie şi costuri financiare. Pentru a acoperi toate cheltuielile care pot apărea în contextul organizării unui botez, poţi să apelezi la un credit online de la vivaconto.ro. Cu ajutorul acestui împrumut, poţi organiza o petrecere de botez ca în basme, pe care cel mic o va privi cu drag, peste câţiva ani.

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: pixabay

In this article