Totul despre testele de sarcina

6342 0

Mai poti apela la analize biologice de laborator pentru a va confirma sarcina.

Principiul: Dupa ce s-a luat o proba de sange, biologul calculeaza rata hormonului beta-hCG, exact in acelasi mod ca la testele urinare.

Cand puteti face testul? Analiza se poate efectua din primele zile in care s-a constatat intarzierea menstrautiei, la fel ca in cazul testelor urinare.

Este un test fiabil? 100%! Analiza de sange permite calcularea precisa a hormonului beta-hCG. Unul dintre avantajele acestei analize, pe langa fiabilitatea sa, este ca poate stabili cu precizie data fecundatiei.

Este momentul sa va faceti un test de sarcina. Iata doua metode:

Testele urinare

Acestea se gasesc la farmacie sau la parafarmacii si se elibereaza fara reteta de la medic.

Principiu: Testele permit detectarea hormonului gonadotropin corionic (beta-hCG). Acest hormon incepe sa fie secretat imediat ce ovulul se fixeaza in uter, la 8 zile dupa fecundatie.

Cand puteti face testul? Chiar daca hormonul beta-hCG este secretat din ziua a 8-a dupa fecundatie, trebuie sa tineti cont de fiabilitatea testelor. Ele nu sunt cu totul fiabile decat cu trei zile inainte de presupusa reverire a menstruatiei. Multi medici recomanda insa, ca testul sa nu fie folosit decat dupa cateva zile de la intarzierea menstruatiei.

Sunt fiabile testele de sarcina? In prezent, se considera ca testele urinare au o fiabilitate de 99%, fiind folosite intr-un numar destul de mare. De fapt, in afara de data la care se efectueaza acest test, medicii mai recomanda ca testul sa fie facut dimineata, la prima urina.

Mai este posibil ca testul sa indice un "fals-pozitiv" si sa nu existe o sarcina debutanta. Aceasta eventualitate este, insa, destul de rara. La fel de rara este situatia in care testul indica "fals-negativ". In aceasta situatie, rezultatul este negativ, dar sarcina debutanta exista.

In this article

Join the Conversation