Trimestrul al II-lea

1260 0

Rezultatele unor teste sofisticate pot produce cateodata confuzii ce dau nastere la mari nelinisti in randul parintilor. Fiecare test care se face are plusurile si minusurile lui, nici unul nu este perfect.

De aceea, e bine ca inainte de a-l face, sa-i ceri medicului cat mai multe informatii despre test (pentru ce se face, care sunt sansele ca rezultatul sa fie real, cum se poate verifica etc.). Un alt lucru care ajuta foarte mult este comunicarea cu alti parinti care au trecut prin acelasi lucru – in acest fel veti vedea ca nu sunteti singurii care au aceasta problema si aflati cum au reusit ceilalti sa o depaseasca.

M-am ingrasat!

Trimestrul II este cel mai usor: drumurile la baie s-au rarit, oboseala a disparut, ba chiar esti plina de energie! Cu toate acestea, nu se poate sa nu observi cum coapsele ti s-au rotunjit, talia a cam disparut si nu mai esti chiar „zvelta ca o trestie”!

Carnet de bord

Pierderea siluetei nu trebuie sa fie un motiv de depresie. Alaturi ce acele kilograme in plus, sarcina iti face pielea sa radieze de sanatate si prospetime. Parul este mai frumos ca niciodata, datorita hormonilor de sarcina el va cadea mai greu si va creste mai repede. Si ca sa te convingem definitiv – sarcina aduce si un bust mai „implinit”, lucru care il va incanta pe „tati”, cu siguranta!

Emotia pe care o traiesti in momentul in care ii auzi pentru prima oara inimioara batand in difuzorul ecografului sau ii vezi trupul ghemuit pe ecran este extraordinara! Ai astfel certitudinea ca micutul tau este o fiinta vie. In jurul celei de-a 20-a saptamani, daca esti la prima sarcina, sau mai devreme (saptamana a 16-a), daca ai mai nascut, il vei simti pentru prima oara miscand!

Senzatia este unica! Micutul iti transmite inca odata mesajul ca este viu, ca este al tau si ca are personalitate. Spre trimestrul III aproape ca o sa ti se faca rau de atata „personalitate”, atunci cand el va face un pic de box cu ficatul tau, exact cand somnul iti este mai dulce!

Carnet de bord

Exteriorizeaza-ti bucuria! Vorbeste-i, canta-i, mangaie-l! Este gresita ideea conform careia legatura afectiva dintre mama si pruncul ei se realizeaza „instantaneu” in momentul cand nou-nascutul este pus pentru prima oara la san. „Uniunea” sufleteasca dintre voi incepe sa se formeze din momentul, din clipa in care il simti miscand pentru prima oara sau chiar mai devreme.

In this article

Join the Conversation