Ulei de peşte pentru copii: ce beneficii are pentru sănătatea micuţului tău

1146 0

Detestat în copilăria noastră, uleiul de peşte are în prezent modalităţi mai atractive de administrare. Dar cu aceleaşi beneficii pentru sănătate.

Ştiai că principalul motiv pentru care medicii recomandă administrarea de ulei de peşte pentru copii este că acesta e deosebit de bogat în vitamina D? În plus, cel obţinut din ficat de cod este plin şi de vitamina A. Copilul tău are mare nevoie în perioada de creştere de vitamina D pentru a absorbi şi fixa în oase calciul din alimente sau suplimente. Lipsa ei, chiar în condiţiile unei cantităţi zilnice corecte de calciu, duce la tulburări de creştere a oaselor şi dinţilor.

Ulei de peşte pentru copii sănătoşi şi isteţi

Favorizează absorbţia calciului
Vitamina D prezentă în uleiul de peşte favorizează absorbţia calciului, a fosforului, formarea sistemului osos. Este esenţială în prevenirea rahitismului, în buna dezvoltare a sistemului osos.
Simptomele carenţei  Decalcifierea osoasă este semnul lipsei acestei vitamine. Ea provoacă rahitismul – deformări osoase – toracele devine „evazat“ la bază, iar picioarele vor fi în X sau în …paranteză. E bine să ştii că forme grave de rahitism pot să apară şi la prematuri, la gemeni ori la sugarii născuţi cu greutate mică, dar care apoi au crescut rapid.

Ajută vederea şi creşte imunitatea
Uleiul de peşte conţine vitamina A, esenţială pentru o vedere bună, creşterea micuţilor şi rezistenţa la infecţii. Această vitamină liposolubilă, conţinută în diverse grăsimi, este fundamentală pentru asigurarea unei imunităţi peste medie şi a unui apetit crescut. Totodată, asigură dezvoltarea unor oase puternice.
Simptomele carenţei: Semnele includ vederea slabă, piele uscată, ulceraţii ale ochilor şi infecţii recurente.

Îţi face copilul mai deştept
Un studiu a aratat faptul că micuţii care au primit zilnic capsule cu acizi graşi Omega-3 şi Omega-6 au dezvoltat mai multă materie cenuşie, necesară dezvoltării inteligenţei. Pe parcursul celor trei luni, cât a durat cercetarea, copiii au luat câte două capsule cu ulei de peşte, au redus cantitatea de gustări grase şi băuturi carbogazoase şi au făcut mai mult sport. Tomografiile au indicat faptul că modificările produse în creier în urma acestui tratament au condus la dezvoltarea capacităţilor de învăţare şi de concentrare ori a memoriei pe termen scurt în trei luni cât s-ar fi produs în trei ani.

Reţine că…

  • … majoritatea pediatrilor recomandă uleiul de peşte după vârsta de 3 ani.
  • … dacă cel mic are alergie la peşte, nici nu trebuie să te gândeşti să îi dai acest produs.
  • … abuzul de vitamina D poate fi dăunător, deoarece produce o lipsă severă a poftei de mâncare, greaţă, vărsături, iar cantitatea excesivă de calciu absorbită se poate depune în diverse organe.

 

In this article

Join the Conversation