Un nou spitalul de urgenţă pentru copii în Capitală

457 0

Noua clădirea a Spitalului Clinic de Copii "Dr. Victor Gomoiu", de şase etaje, este construită în curtea actualei unităţi sanitare care funcţionează într-un sediu vechi de aproape 100 de ani, o clădire de patrimoniu datând din 1927.

"Într-un an si 3 luni cladirea a fost ridicata. Au inceput finisarile. Sper ca prin mai 2015 sa putem sa incheiem si sa-l punem in functiune. Spital de urgenta pentru copii, dar in acelasi timp si spital de inalta tehnicitate. Este ceea ce se cere in acest moment. Avem 2 spitale in Bucuresti de urgenta, nu fac fata si dorim sa avem aici cei mai buni specialisti, tineri in primul rand, sub supravegherea seniorilor", a declarat, duminica, Sorin Oprescu.

Spitalul va avea una dintre cele mai moderne secţii de chirurgie cardiovasculară, cardiologie intervenţională şi cardiologie pediatrică din România. Vor fi amenajate spaţii de joacă pentru copii, la fiecare etaj, alături de spaţii pentru aparţinători. Spitalul va avea un spaţiu verde de 3.400 de metri pătraţi şi parcarea cu o capacitate de 119 locuri, dintre care cinci pentru ambulanţe.

Citeste mai mult pe RTV.NET

In this article

Join the Conversation