Un nou studiu despre efectele tabagismului parintilor asupra bebelusilor

554 0

Pentru a duce la bun sfarsit studiul lor, ei au intervievat parintii a 351 de copii intre 3 si 27 de luni, internati pentru diverse afectiuni respiratorii. Apoi au cautat prezenta nicotinei in urina si in firele de par ale copiilor. Masuratorile realizate pe firele de par au fost cele mai precise. Nivelul de nicotina depistat pentru fiecare caz in parte variaza in functie de obiceiurile parintilor: nivel maxim pentru copiii parintilor care fumeaza in casa, nivel mediu pentru copiii fumatorilor care nu fumeaza in casa, nivel aproape nul pentru copiii nefumatorilor.

Pentru autorii studiului, firele de par sunt cel mai bun indicator al tabagismului parintilor. Prezenta nicotinei in parul copilului, chiar cand parintii isi iau masura de precautie de a fuma afara sau in absenta copilului, provine din prezenta reziduurilor depuse pe haine, mobile, pereti sau inca prezente in aer.

Aceeasi echipa de cercetatori afirma ca urme de nicotina persista intr-o incapere aerisita imediat ce s-a fumat inca 12 ore.
Concluzie: fara sa despicam firul in patru, nici fumatul la bucatarie sau pe balcon nu mai poate fi acceptat cand ai copil mic.

In this article

Join the Conversation