Unul dintre cele mai sănătoase alimente este periculos

400 0

Este bine să ştii că peştele de apă dulce este mai susceptibil de a fi contaminat, comparativ cu peştele oceanic, scrie RomâniaTV.NET.

Deşi nimeni nu ar trebui să excludă peştele din alimentaţie, există categorii de persoane care ar trebui să consume acest aliment cu precauţie şi să aleagă doar anumite tipuri de peşte. Aceasta deoarece unele specii sunt contaminate cu mercur, un element toxic pentru inimă, creier şi sistemul nervos. De aceea, potrivit recomandărilor Administraţiei Americane pentru Siguranţa Alimentelor şi Medicamentelor, nu ar trebui să mâncăm mai mult de 340 grame de peşte pe săptămână, însă în funcţie de greutatea corporală a fiecăruia cantitatea recomandată ar putea să fie mai redusă sau mai ridicată.

Femeile însărcinate şi copiii, cei mai expuşi

Expunerea la mercur poate afecta dezvoltarea neurologică a fătului şi, de aceea, anumite tipuri de peşte nu sunt indicate femeilor însărcinate sau celor care alăptează. De asemenea, copiii mici sunt şi ei expuşi intoxicării cu mercurul conţinut de peşte şi trebuie să-l consume cu moderaţie.

Află care sunt cele mai sănătoase tipuri de peşte pe RomâniaTV.NET.
 

In this article

Join the Conversation