Vaccinarea copiilor: Ce boli îi ameninţă pe micuţi

793 0

Acoperirea vaccinală a coborât la nivelul de 89 la sută şi la imunizarea împotriva poliomielitei, o boală care poate duce la paralizie, împotriva tusei convulsive (difterie-tetanos-pertussis) şi a infecţiei Hib, care poate fi fatală la copiii de vârste mici sau care poate lăsa sechele severe, susţin pediatrii.

 

Citeşte şi DOCTOR MIT: Tot ce trebuie să ştii despre VACCINAREA împotriva BOLILOR COPILĂRIEI 

 

Pediatrii recomandă imunizarea copiilor împotriva tuturor bolilor infecţioase prevenibile, atât cu vaccinurile cuprinse în Programul Naţional de Imunizare, cât şi cu cele împotriva infecţiei cu rotavirus, a varicelei sau a bolilor pneumococice.

 

Citeşte şi Copiii ar putea beneficia de mai multe vaccinuri gratuite 

 

"Atitudinea preventivă în bolile copilăriei este benefică pentru copii, familie şi spitale. România se află pe primul loc în Europa privind mortalitatea la grupa de vârstă 0-5 ani, iar morbiditatea prin boli respiratorii, digestive şi deseori cutanate aglomerează cabinetele de specialitate şi spitalele în sezonul rece cu riscuri majore de intercontaminare. Extinderea vaccinărilor peste programul naţional de imunizare obligatoriu este o şansă reală de ameliorare a calităţii vieţii copiilor. Educaţia familiilor, a personalului mediu în legătură cu aceste beneficii este esenţială pentru progres în acest domeniu", a spus Marin Burlea, preşedintele Societăţii Române de Pediatrie

 

Citeşte şi Care sunt consecinţele renunţării la vaccinare 

 

In this article

Join the Conversation