Vara marilor progrese pentru copii

529 0

Si, mai ales, cresc! In greutate, in inaltime, in inteligenta sau capacitate de concentrare. Cresc „ca din apa”. De ce? Nu, nu te grabi sa initiezi un cult al soarelui, nu e numai el responsabil. Sunt o multime de alti factori care ii ajuta pe copii sa se dezvolte.

Copiii descopera lumea vara

Vara este si sezonul in care copiii descopera lumea. In parc, la tara, pe o carare de munte sau pe malul marii, copiii au parte de senzatii noi la tot pasul: peisaje diferite, mirosuri, sunete, obiecte nemaivazute si minunate.

Cei mici se ridica si fac primii pasi, cei care mergeau incep sa alerge, cei care alergau deja invata sa se catere pe busteni sau sa inoate.

Tot acum se manifesta spiritul de independenta al copiilor de gradinita, care incep sa creasca distanta dintre ei si parinti. Stai pe banca si lasa-i sa se indeparteze treptat, atat timp cat nu ies din raza ta vizuala.

Profita si de noutatile din interior: hotelul sau pensiunea in care petreceti concediul nu este un mediu familiar, nici atat de sigur cum erati voi obisnuiti. In asemenea conditii, chiar si baia de seara sau coboratul cu liftul sunt adevarate peripetii pentru copii, iar aceste lucruri le stimuleaza dezvoltarea psihologica sau intelectuala, -sustin psihologii -, in timp ce rutina incetineste progresele.

 

In this article

Join the Conversation