Varsator

562 0

Diversitatea il atrage pe micul varsator catre noi experiente de fiecare data. Spre exemplu, una dintre mancarurile sale preferate ar putea fi ceva ce alti copii nici nu ar indrazni sa guste. Nu il deranja nici daca ii place sa stea ore in sir in camera lui. Sigur pune la cale ceva ingenios sau asambleaza un obiect tehnic, functional.

Dorinta de libertate si individualitate isi vor pune amprenta pe micutul tau inventator. Prin urmare, ofera-i spatiul de care are nevoie si permite-i un strop de autonomie pentru a-si dezvolta personalitatea. Atunci cand nu le este permis sa se exprime liber, varsatorii se vor pune de-a curmezisul restrictiilor si vor deveni rebeli. Ori, dimpotriva, se vor inchide in ei insisi sau vor intra intr-o stare depresiva.

Ajuta-ti puiul sa-si cultive creativitatea de mic, lasa-l sa-si aleaga singur hainele pe care le va imbraca si cumpara-i instrumentele pe care vezi ca le indrageste, fie ca sunt pensule si acuarele, ori jocuri de puzzle. Inteligenta ii va face sa progreseze repede si isi vor forma perspective deschise de viata, astfel incat niciun obstacol nu va parea ca le sta in cale.

Micutul varsator te va surprinde cu pasiunile sale si cu alegerile pe care le va face, dar incearca sa nu-i ingradesti preferintele, s-ar putea dovedi un adevarat geniu pana la urma. Tot ceea ce ii trebuie este timp pentru a invata sa isi exprime ideile grozave.

In this article

Join the Conversation