Viata sexuala a romancelor

355 0

In anul 2006, conform studiului european privind nivelul de satisfactie sexuala, barbatii romani au declarat ca sunt pe deplin multumiti de activitatea lor sexuala, ei aparand printre cei mai potenti barbati din Europa.

Studiu nostru a fost efectuat pe un numar de 111 femei, cu varste cuprinse intre 18 si 45 de ani, esantion ales in mod aleator. Sondajul s-a realizat cu ajutorul unui chestionar ce nu are pretentia de a fi un instrument psihodiagnostic standardizat si etalonat la nivel national.

Tot femeile aleg partenerul! Studiul nostru a aratat ca 68,46% dintre femeile chestionate inteleg prin atingere expresia dorintei manifeste a disponibilitatii sexuale. Adesea barbatii inteleg prin atingere semnul clar al interesului femeii vis-à-vis de propria lui persoana.

Alegeti sa visati! Fanteziile erotice intretin flacara pasiunii in cuplu, este timpul ca femeile sa-si permita si sa-si asume propriile fantezii. Studiul arata ca tendinta femeii spre un cadru intim de manifestare a jocului erotic este „sa faci dragoste intr-o cada umpluta cu sampanie” (55,85%).

Sunt femeia unui singur barbat! Romancele isi doresc sa fie „femeia unui singur barbat”! In aceeasi directie raspunsurile lor la intrebarea „Cu cine ai facut dragoste in cursul ultimului an?” 66,67% au declarat „mereu cu acelasi barbat” si doar 8.10% „cu mai multi barbati”.

In alegerea partenerului femeile sunt atrase in proportie de 49,55 % de ochi si 18,92% de zambet, si doar intr-o proportie de 4,51% de latimea umerilor.

Vreau fidelitate! La intrebarea „care este calitatea indispensabila a unui barbat” romancele au raspuns in proportie de 32,43% ca fidelitatea este o conditie absolut necesara in relatia de cuplu. In ordine descrescatoare valorizarea calitatilor pleaca de la inteligenta (29,73%), umorul (20,72%), generozitatea (8,01%), dinamismul (5,4%) ca in final sa apara galanteria (4,5%).

Nu accept sa mai fiu batuta, vreau respect! Motivele declarate pentru care femeile si-ar parasi partenerul au fost: brutalizarea (55,86%), infidelitatea (24,32%), homosexualitatea (11,71%), pierederea financiara (6,31%), obezitatea (1,8%), ceea ce ar putea fi un indicator al schimbarii de mentalitate, egalizari rolurilor socio-culturale si a cresterii nevoii de respect si apreciere.

Sa fie curat! La polul opus, romancele considera lipsa de igiena (43,24%) defectul pe care cu siguranta nu l-ar putea accepta, zgarcenia (3.6%) nefiind un criteriu serios in eliminarea partenerului. Chiar daca barbatii atribuie femeilor pretentii materiale exagerate pentru a o relatie reusita este timpul ca ei sa inteleaga adevaratele nevoi ale sexului opus.

Nevoia de atentie, de a fi cele mai importante din viata barbatului iubit sunt „strigatele” femeii in fata barbatului. 32,43% inteleg atentia barbatului prin nevoia de comunicare, de contact permanent, iar 23,42% vor sa fie coplesite cu flori, ca semn al pretuirii sale.

Surprinzator la intrebarea „Cand ti-ai pierdut virginitatea?” romancele au raspuns in proportie de 32,43% la varsta de 20 de ani sau mai tarziu si numai 7,21% au facut dragoste pentru prima data la varsta de 15 ani.

In concuzie, femeia din Romania se situeaza la granita dintre Sexofoba si Inerta. Sexofoba este femeia care nu a fost niciodata prea in tema cu sexul, din lipsa de interes, de dorinta, de excitatie sau de placere. Este bine ca aceste femei sa retina ca pentru a se bucura de o viata sexuala care sa le implineasca, dorinta are nevoie de fantasme. Acest lucru se vede bine la inceputul unei relatii, cand totul este plin de inflacarare.

Inerta este femeia multimita sa faca dragoste o data pe saptamana, fiind satisfacuta de viata ei sexuala. Este important ca ea sa renunte la atitudinea pasiva fata de orice evenimente. Cand nu faci nimic, lasand lucrurile sa-si urmeze cursul, permiti ca viata de zi cu zi sa omoare dorinta si sa deterioreze relatia de cuplu.

In this article

Join the Conversation