Vine vacanta de vara! Idei de iesiri in familie

958 0

De vineri, 12 iunie, la Râşnov au venit dinozaurii! Altfel spus, s-a deschis Dino Parc (imaginea de sus), cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei. Cu o suprafaţă totală de 1,4 hectare, într-un superb decor montan şi în apropierea pitoreştii Cetăţi Rânov, acesta găzduieşte 45 de dinozauri în mărime naturală, atestaţi ştiinţific. Căsuţe în arbori, un cinematograf, tiroliene şi multe alte surprize completează traseul spectaculos care urmează evoluţia istorică a dinozaurilor. Aer curat, munte, răcoare, dinozauri, aventuri şi multă distracţie – o reţetă perfectă pentru vacanţa de vară! 

Dino Parc Râşnov este deschis vizitatorilor în fiecare zi, în intervalul 09.30 – 20.00. Preţul unui bilet este de 28 de lei pentru un adult şi de 22 de lei pentru copii. Pentru copiii cu vârsta sub 3 ani, intrarea este gratuită.

Parcuri de aventuri

Vine vacanta de vara! Idei de iesiri in familie #2

La rândul lor, parcurile de aventuri îşi aşteaptă vizitatorii de toate vârstele. Dacă planificaţi un weekend în familie, cu distracţie, mişcare şi îndemânare şi provocări, acestea sunt soluţia ideală.

Oferta de parcuri de aventuri din România este tot mai generoasă: de la parcul de aventură Comana, de lângă Bucureşti, la Aventura Parc din Braşov, Cheile Grădiştei, Escalada (la Gura Humorului) sau Balu (în staţiunea Harghita Băi) şi multe altele. Acestea au inclusiv trasee pentru copii, prin urmare întreaga familie îşi poate testa limitele.

Saline

Puteţi îmbina distracţia şi relaxarea cu o cură de sănătate, vizitând şi descoperind salinele din ţară. Câteva sugestii: Slănic Prahova (judeţul Prahova), Turda (judeţul Cluj), Praid (judeţul Harghita). Salinele şi-au dovedit eficienţa în astmul bronsic la copii şi adulţi (debut cât mai recent, forme uşoare şi medii), bronşite cronice simple, afecţiuni alergice ale căilor aeriene superioare – rinite, rinosinuzite.

Foto: Relu Calotă/ Dino Parc Râşnov, © giorgiomtb/ Fotolia.com.jpg

In this article