Virusul gripei aviare poate trece de la mama la fat

301 0

Noile studii demonstreaza de asemenea faptul ca temutul virus poate infecta, pe langa plamani si alte organe. Datele publicate reflecta rezultatele unor analize morfopatologice care au fost efectuate pe tesuturi obtinute post-mortem de la barbati si femei insarcinate (inclusiv de la fat) infectate cu virusul H5N1.

Au fost folosite o serie de teste moleculare pentru detectarea ARN-ului viral la nivelul mostrelor obtinute din mai multe organe.Dr. Jiang Gu de la Peking University din Beijing a dovedit, impreuna cu colegii sai, ca virusul H5N1 poate fi evidentiat la nivelul celulelor din plamani, trahee, noduli limfatici, creier si placenta.

Secvente ale genomului viral, dar nu si antigne, au fost identificate si la nivelul mucoasei intestinale. Alanalizele efectuate pe tesutul fetal au pus in evidenta secvente genomice ale H5N1 precum si antigene la nivelul plamanului, celulelor mononucleare circulante si in macrofagele din ficat. „Aceste noi date au o importanta clinica, patologica si epidemiologica in investigatiile infectiei cu H5N1 la om” – au concluzionat cercetatorii.

In this article

Join the Conversation