Vitamina D, obligatorie intre 0-1 an

5987 0

Totusi, in perioada de sugar, este obligatorie administrarea de vitamina D in tot cursul anului, inclusiv vara, fara intrerupere, pentru rolul atat de important in profilaxia rahitismului.

Dar fii atenta, sa nu o amesteci cu lapte sau in biberon, pentru ca, fiind uleioasa, va ramane pe peretii acestuia.

Atunci cand bebelusul este hranit cu preparate de lapte praf, e bine sa stii ca acestea sunt imbogatite cu vitamine, dar cantitatea de vitamina D este insuficienta. De aceea, medicul pediatru iti va calcula ce doza ii vei da.

Sugarului i se va adauga in alimentatie si vitamina C, sub forma de sucuri de fructe, incepand cu varsta de 5-6 luni. Sunt recomandate sucurile de portocale, mere, piersici, pere, dar si de morcovi. Atentie insa, sa nu depasesti cantitatea de 60 ml/zi! E importanta de stiut ca ele nu se incalzesc, nu se fierb si nu se pastreaza cu orele.

La sugarul de 6 luni, alimentat la san, si la cel de 5 luni, alimentat artificial, se incepe diversificarea cu legume, zarzavaturi: morcovi, cartofi, fasole verde, spanac, rosii. Se fierb si se dau sub forma de supe sau piureuri. Dar ii dai si fructe: banane, mere, pere, caise, piersici, precum si branza dulce, galbenus, cereale, carne de pui sau vita, iaurt, ficat, orez. Toate aceste alimente aduc un aport suficient de vitamine.

In this article

Join the Conversation