Vitamina D poate ameliora durerile nasterii (STUDIU)

2082 0

În timp ce deficitul de vitamina D în timpul sarcinii este des întâlnit (mai ales la persoanele vegetariene sau cu expunere insuficientă la soare), un studiu recent, derulat în SUA, sugerează faptul că un nivel mai ridicat al acestei vitamine ar face mai suportabile durerile naşterii.

Citeşte şi: De ce dor contracţiile uterine  

Studiul a inclus femei gravide ale căror niveluri de vitamina D au fost verificate înainte de naştere şi cărora li s-a făcut anestezie epidurală în timpul travaliului. Cercetătorii au măsurat de câtă medicaţie analgezică a avut nevoie fiecare dintre acestea în timpul naşterii. Ei au observat că femeile cu niveluri mai scăzute de vitamina D au avut nevoie de mai multe analgezice decât celelalte.

Citeşte şi Endorfine în travaliu: arma naturala a corpului tau impotriva durerii 

„De multe ori, femeile au în timpul sarcinii niveluri scăzute de vitamina D. Am constatat că pacientele aflate în această situaţie  se confruntă cu o accentuare a durerii în timpul naşterii”, a explicat dr. Andrew Geller,  anestezist la spitalulul Cedars-Sinai Medical Center din Los Angeles, într-un comunicat de presă, citat de webmd.com

„Având în vedere rezultatele cercetărilor, prevenirea şi tratarea nivelurilor scăzute de vitamina D la femeile gravide ar putea avea un impact semnificativ asupra uşurării travaliului pentru milioane de femei in fiecare an”, a adăugat el, subliniind faptul că se impun cercetări suplimentare pe această temă.

 

 

 

 

In this article

Join the Conversation