Vitaminele care ard grasimi

1206 0

De obicei, in timpul dietelor, organismul este privat de multe minerale si vitamine prin aportul scazut de nutrienti.

De aceea, e bine sa iei anumite suplimente nutritive pentru a nu priva organismul de elementele ce-i asigura o buna functionare. Iata care sunt cele arzatoare de grasimi:

Vitamina B

Cum actioneaza: ajuta la metabolizarea carbohidratatilor si a proteinelor, dar si la eliminarea toxinelor prin stimularea activitatii celulare.

Carenta de B: slabeste activitatea celulara si duce la imbatranirea celulelor.

Cum se administreaza: 50-100 mg pe zi.

Coenzima Q10

Cum actioneaza: arde rapid caloriile, jucand un rol important in mobilizarea si utilizarea depozitelor de grasime. Dar este si un stimulent metabolic ce favorizeaza pierderea in greutatea, insa este indicata si atunci cand te simti obosita, fara vlaga, senzatie des intalnita in timpul dietelor!

Carenta de Q10: incetineste metabolismul.

Cum se administreaza: 100 mg pe zi.

Cum actioneaza: regleaza variatiile bruste ale nivelului de zahar din sange, metabolizeaza mai repede zaharurile si scade pofta de dulciuri.

Carenta de Crom: scade puterea ficatului de a prelucra colesterolul si acizii grasi, ceea ce duce la acumularea grasimilor si la oboseala.

Cum se administreaza: 200 mg pe zi, la pranz si cina.

Lecitina

Cum actioneaza: ajuta la utilizarea grasimilor din organism, creste capacitatea la stres si imbunatateste circulatia sanguina ajutand la eliminarea toxinelor.

Carenta de lecitina: afecteaza activitatea hepatica si memoria.

Cum se administreaza: o tableta pe zi sau o lingura cu granule de lecitina, de 2 ori pe zi.

Cum actioneaza: stimileaza sistemul metabolic, ajutand ficatul sa descompuna cat mai eficient grasimile. In plus, dinamizeaza organismul si reduce starea de lesin din timpul dietei.

De carenta nu poate fi vorba, insa este util atunci cand exista un dezechilibru emotional, stari de oboseala sau cand sistemul imunitar este scazut.

L-carnitina

Cum actioneaza: este produsa la nivelul ficatului si rinichilor, cu rol in facilitarea transportului acizilor grasi catre celule, insa ea joaca un rol important in metabolismul grasimilor, regleaza nivelul zaharului in sange si ajuta la intensificarea metabolismului.

Carenta de L-carnitina: duce la un transport deficitar al acizilor grasi, ceea ce priveaza organismul de energia necesara pentru diferite activitati. O alta consecinta este depunerea sub forma de tesut adipos a surplusului de grasime.

Cum se administreaza: 1000 mg pe zi, de doua ori pe zi, fie sub forma de tablete sau praf diluat in apa.

In this article

Join the Conversation