Vorbitul si incapatanarea

415 0

Raspuns:

Luati o pauza si dati-i si ei o pauza. Chiar nu aveti motive de ingrijorare. Cu cat insistati mai mult cu atat ii provocati oi stare de anxietate (teama). daca ea nu are alte comportamente diferite de ale altor copii de varsta ei nu trebuie sa va ingrijorati de lipsa vorbirii. Continuati sa-i vorbiti ca si cum intelege tot, fara multe diminutive, nu-i repetati la nesfarsit acelasi cuvatnt si, foarte important, incurajati-o sa contribuie.

Lasati-o sa faca sau sa incerce sa faca ceea ce poate in acord cu varsta. Nu va grabiti sa-i dati apa, sa o schimbati sa o hraniti daca vedetio ca si ea poate sa ceara sau poate sa faca ceva in sensul acesta. Intr-adevar daca primeste totul pe tava chiar inainte sa ceara va fi descurajata va crede ca nu e instarea sa faca sau va crede ca nu e nevoie sa vorbeasca.

La fel de important este sa o integrati in comunitati de copii: parcuri, locuri ed joaca de la ai va invata mai repede multe lucruri, inclusiv sa vorbeasca. Tineti cont de faptul ca fetita dvs este unica nu faceti mereu comparatii. Fiecare copil se dezvolta in ritmul lui si orice presiune constanta asuypra lui il poate afecta, anxieta

In this article

Join the Conversation