Vremea: prognoza meteo pentru intervalul 30 septembrie – 13 octombrie

334 0

Zilele acestea, avem impresia ca iarna s-a instalat nemiloasa. Frigul, vantul puternic, ploaia rece si zapada ne ingrijoreaza si ne fac sa urmarim cu sufletul la gura prognoza meteo.

Copiii merg la scoala infofoliti ca pentru iarna, iar noi nu stim daca e cazul sau nu sa trecem la hainele groase, pe care le-am purta in mod normal in noiembrie – decembrie.

Pentru a afla cat mai dureaza vremea rece – mult  mai rece decat este in mod normal in aceasta perioada a anului – am consultat site-ul ANM (Administratia Nationala de Meteorologie).

Vremea in tara. Prognoza meteo pentru intervalul 30 septembrie – 13 octombrie

Saptamana aceasta este frig in toata tara, cu valori medii sub cele normale pentru aceasta perioada. Cele mai friguroase zile sunt 4 si 5 octombrie care aduc valori negative si apropiate de 0 grade Celsius in multe regiuni ale tarii.
Avem si o veste buna: incepand de duminica si, mai ales, de luni se simte o tendinta generala de incalzire a temperaturii.

Prognoza meteo arata ca saptamana care urmeaza este una mai calduroasa, cu valori normale pentru luna octombrie: pana la 18 grade Celsius (in Banat) si minime pozitive.

Vreme rece la munte

La munte, vremea ramane mai rece decat in restul tarii. Tendinta va  fi de scadere a temperaturilor pana in jurul datei de 4 octombrie, cand valorile diurne vor fi
in medie de 0…2 grade, iar cele nocturne se vor situa in jurul valorii de – 5 grade. Dupa aceasta data va incepe un proces de incalzire usoară si treptata, pana la medii maxime de 10 grade si minime, de asemenea medii, usor pozitive, de 1…2 grade. In 2 si 3 octombrie, precipitatiile vor fi slabe si se vor  restrange, dar vor fi mai ales sub formă de lapovita si ninsoare. Conditii de precipitatii slabe sub forma de ploaie vor fi si dupa data de 7 octombrie.

 

 

In this article

Join the Conversation