Yoga si meloterapie la cursurile prenatale

685 0

Iata cateva „trasnai” care, spun mamicile de acolo, functioneaza:

Acupunctura

Se introduc in antebrate, picioare si regiunea lombara 8-10 ace sterilizate, cate 20 de minute la fiecare ora. Se pare ca, pe langa atenuarea rapida a durerilor lombare, procedura permite diminuarea dozelor de medicamente, in cazul unor complicatii.

Auriculoterapia

Este o varianta de acupunctura in care se folosesc doar 3 ace introdusei anumite puncte de pe pavilionul urechii, iar rezultatele sunt normalizarea intensitatii si duratei contractiilor si dilatarea mai rapida.

Stimularea cu electrozi

Se aplica trei electrozi autocolanti in regiunea capului, iar prin curentul de joasa intensitate (imperceptibil) transmis se stimuleaza secretia de endorfine, ceea ce duce la diminuarea durerii.

Un ansamblu de tehnici ce ajuta la pregatirea corpului (in special a musculaturii pentru travaliu.

Haptonomia

Dezvolta comunicarea directa cu bebelusul, prin contactul palmelor mamei si tatalui cu peretele abdominal. Ca efect secundar, in momentul nasterii, atingerile destind musculatura abdominala si perineul, usurand expulsia.

Psihofonia

Exploateaza sensibilitatea la sunete a copilului in perioada intrauterina; mama canta, iar acesta reactioneaza diferit la sunete joase sau inalte. Pe langa crearea unei legaturi afective cu puiul inca nenascut, mama invata sa respire corect si sa-si contracte/relaxeze alternativ musculatura.

Meloterapia

Creeaza relaxare reflexa la auzul muzicii. Spre exemplu, mama care si-a facut constant exercitiile de relaxare pe o anumita melodie o va asculta in timpul travaliului, ceea ce o va ajuta sa-si controleze mai bine reactiile.

In this article

Join the Conversation