Zambetul nou-nascutilor actioneza neurologic asupra mamelor

632 0

Este un fel de excitant natural, capabil sa atinga centrii recompensei din creierul mamei.

Descoperirea ar putea ajuta oamenii de stiinta sa inteleaga mai bine legatura speciala care se stabileste intre mama si copil si sa vada de ce, uneori, lucrurile nu merg bine.

„Relatia mama-copil e critica in dezvoltarea copilului, dar, din motive necunoscute, uneori aceasta reltie nu se dezvolta normal” a declarat Lane Strathearn de la Texas Children’s Hospital. In acest cazuri copilul nu mai este in siguranta, risca sa fie abandonat sau abuzat.

Studiul, publicat in revista „Pediatrics” a fost realizat cu ajutorul a 28 de mame carora le-au fost aratate fotografii ale propriilor copii, dar si ale unor copii straini in ipostaze diferite, in timp ce erau supuse unei rezonante magnetice functionale.

Acest sistem permite individualizarea zonelor din creier mai solicitate si irigate de sange. Cel mai mare efect asupra creierului l-au avut fotografiile care ii infatisau pe proprii copii ai fiecareia zambind, cand s-au activat zonele asociate mecanismului producerii dopaminei, hormonul starii de bine si care au actionat ca un excitant natural pentru mame.

In this article

Join the Conversation